ConText – udvikling af android app for sproglæring

Jeg har udviklet en Android app som prototype for et sproglæringværktøj til daglig brug. Projektet blev udviklet inden for 3 måneder, og det var første gang, jeg arbejdede med app-udvikling.

 

 

App’en ConText var tiltænkt nytilkomne i Danmark, som ønsker at øve udtale i danske sætninger. Når man f.eks. ønsker vejvisning eller informationer om forskellige produkter i en dagligvarebutik, kan denne app give brugeren et bibliotek af danske sætninger, der kan hjælpe til dialog med fremmede mennesker.

 

 

 

 


 

 

 

Se en præsentationsvideo af projektet her:

 

 

 


Udviklingsprojekt som kandidatspeciale

Projektet blev gennemført som en del af min kandidatuddannelses afhandling, hvor jeg satte fokus på nydanske sprogelevers udfordringer i hverdagen med praktisk verbal anvendelse af det danske sprog.

 

Mit projekt var bygget på hypotesen, at sprogelever mangler et bibliotek af sætninger, der kan bruges til at skabe en dialog med andre mennesker i det lærte sprog, med henblik på at blive bedre til at kunne tale sproget.

 

Men mit fokus lå også på min egen læring inden for app-udvikling, da jeg på daværende tidspunkt ikke havde udviklet apps før. På den måde fik jeg både lært omkring programmering af apps og forsøgt udviklet et værktøj til sprogelever.

 

 

 


Programmering i Java

Udviklingen af app’en fandt sted i Android Studio, hvor jeg fik en grundlæggende introduktion til udvikling i Java.

 

Derudover krævede projektet blandt andet at jeg satte mig ind i behandling af lyd på mobile enheder. Jeg skulle f.eks. lære hvordan android enheder håndterer rettigheder for afspilning af lyd over andre apps.

 

Derudover fik jeg i udviklings-processen også en introduktion til hvordan man skaber forbindelse til en SQLite database. Ellers foregik det meste af arbejdet på de basale ting som event handling og skift af skærmbilleder.